Confidenţialitate

Rusia ar putea cere despăgubiri pentru gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, avariate în urma exploziilor din septembrie 2022 | AUDIO

Rusia ar putea cere despăgubiri pentru distrugerea gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, avariate de explozii în septembrie 2022. Moscova a acuzat atunci Statele Unite, Regatul Unit şi Ucraina de sabotaj și terorism internațional.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rusia aşteaptă rezultatul anchetei Consiliului de Securitate al ONU privind distrugerea gazoductelor Nord Stream. Apoi, ar putea cere despăgubiri, spun oficialii din Ministerul Economiei de la Moscova, citați de presa rusă.

După exploziile din 16 septembrie 2022, livrările de gaze ruseşti pe piaţa europeană au fost îngreunate considerabil, tensiunile escaladând și în contextul războiului. Moscova învinuiește Statele Unite, Marea Britanie şi Ucraina de terorism internaţional, acuzații negate de cele trei părți.

Cu toate acestea, mai multe publicații străine susțin că ofiţerul ucrainean Roman Cervinski ar fi coordonat atacul asupra gazoductelor, având ordine de la oficiali de rang superior, fapt infirmat însă de președintele Zelensky.

Până în prezent, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru exploziile care au trimis coloane de metan în atmosferă, timp de mai multe zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Volodimir Zelenski, despre decizia CE în privința negocierilor de aderare la UE a Ucrainei: „Istoria Ucrainei și a întregii Europe a făcut pasul cel bun”