Rusia: Atacatorul ar fi orginiar din Asia Centrală

Principalul suspect în cazul atacului de la metroul din Sankt Petersburg ar fi un tânăr originar dintr-o ţară central-asiatică, relatează presa rusă. În același timp, o sursă din rândul autorităţilor ruse susţine că este vorba de un singur atacator. În timpul nopţii, bilanţul atentatului a crescut la 11 morţi şi cel puţin 45 de răniţi.

Agențiile de presă TASS şi Interfax susţin că anchetatorii l-au identificat deja pe principalul suspect, dar nu se ştie exact dacă acesta este un atacator sinucigaş, datele primite de la autorităţi în acest sens fiind contradictorii.

Comisia de Investigaţii din Rusia a lansat o anchetă pentru act terorist în urma exploziei care a zguduit o garnitură de metrou din Sankt Petesburg.

Tot presa rusa relatează faptul că atacul ar fi fost organizat de o singura persoană. Între timp, un al doilea suspect vizat de un mandat de căutare s-a predat şi a acceptat să colaboreze cu anchetatorii, dar nu există date care să susţină implicarea sa în explozia de la metrou.

Ministrul de Externe din Kazahstan a confirmat că printre presupuşii suspecţi se numără şi un cetăţean kazah dispărut, dar este prea devreme pentru tragerea unor concluzii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS