Rusia ar putea reactiona dur la declaratiile si actiunile Romaniei, a afirmat din nou vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Totul după ce oficialul rus a acuzat țara noastră că a închis spațiul său aerian unui avion ce transporta de la Chișinău o delegație guvernamentală rusă.

‘Ministerul rus de Externe pregătește și se gândește la o reacție, o reacție care ar trebui să fie dură’, a spus Dmitri Rogozin, după o întâlnire cu premierul Dmitri Medvedev și vicepremierii cabinetului său.

După o astfel de reacție ‘chiar nu mai avem ce vorbi cu ei’, a adăugat Rogozin.

În acest context, oficialul a evocat declarația premierului Victor Ponta care a spus că situația ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenția avioanelor românești de vânătoare pentru interceptarea aeronavei în care se afla demnitarul rus.

Amintim, Dmitri Rogozin s-a aflat pe 9 mai la Tiraspol. Pentru că a fost obligat de avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, a ajuns în Moldova prin Bulgaria și România.

După vizită, când a vrut să revină la Moscova, atât Bulgaria cât și România nu i-au mai permis să treacă prin spațiul lor aerian.

Ajuns, în cele din urmă, în Rusia, Rogozin a amenințat că ‘data viitoare’ va zbura cu un bombardier deasupra României și că, în curând, oficialii ruși le vor spune românilor ‘cine sunt’ și ce părere au despre ei.

Rogozin a acuzat apoi și serviciile secrete moldovene că i-au confiscat un bagaj cu obiecte personale, după ce s-a întors din Transnistria. Premierul Dmitri Medvedev l-a însărcinat pe Rogozin să elaboreze împreună cu ministerul rus de externe un răspuns în legătură cu acest incident. Premierul a adăugat că Rusia va ține cont de acest episod în cooperarea sa economică cu Republica Moldova.