Rusia anunță că bombardamentele din Siria au încetat

Rusia anunță că a încetat toate bombardamentele din Siria, mai exact în zonele în care grupările rebele au acceptat armistiţiul stabilit marţi, împreună cu SUA.

Totuși, cel puţin cinci persoane au murit în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei, în această dimineață, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului.

 

Un oficial militar rus a precizat că 17 grupări armate ale opoziţiei siriene au anunţat că vor respecta armistiţiul care a intrat în vigoare de azi noapte, la ora 00.00.

 

Armistiţiul nu include organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, care a ameninţat să intensifice atacurile în ţară.

 

Totuși, în realitate, atacurile continuă. Cel puţin cinci persoane au murit în această dimineață în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei. S-a întâmplat la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului.

 

Rebelii susţin că a fost un atac al forţelor administraţiei Assad care a anunţat, împreună cu Rusia, că nu va înceta bombardamentele în totalitate în ţară şi vor viza doar militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra.

 

Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS