Rusia a interzis orice fel de lichide la bordul avioanelor

Decizia a fost luată cu o lună înainte să înceapă Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Unui jurnaliste nu i s-a permis accesul în avion cu picături nazale.

Restricțiile au fost adoptate de Agenția rusă a Aviației Civile pentru a preveni eventuale atentate teroriste.

Aeroportul Șeremetievo din Moscova a transmis astfel un comunicat, prin care anunță că este interzis accesul în avion cu orice fel de lichide, inclusiv produse de igienă, cosmetice, medicamente sau geluri. Până acum, pasagerii puteau urca în avion cu cantități mici de lichide, care să nu depășească 100 de mililitri.

Deja unei jurnaliste a unui post de radio din Moscova nu i s-a permis accesul în avion deoarece avea în geantă picături nazale. Totuși, în cazul medicamentelor, autoritățile nu impun restricții dacă pasagerul are o rețetă de la medic.

Deocamdată, nu există o informare oficială cu privirea la perioada în care se vor menține aceste restricții. Presa de la Moscova a scris că ar fi vorba de două luni, deci nu doar pe durata Jocurilor Olimpice, programate între 7 și 23 februarie, ci și înainte și după acestea. La Soci, deja s-au instituit filtre ale poliției, care verifică orice șofer care intră și iese din oraș. Autoritățile ruse au anunțat că timp de 2 luni, stațiunea va fi supravegheată prin satelit și vor fi atent monitorizate toate convorbirile telefonice și de pe internet.