Confidenţialitate

Rusia a expulzat 10 diplomați americani, ca răspuns la sancțiunile Statelor Unite

Kremlinul a anunţat, vineri, expulzarea a zece diplomaţi americani, ca reacţie la sancţiunile Washingtonului. Casa Albă anunțase joi expulzarea a zece diplomați ruși, din cauza implicării în fraudarea alegerilor și în atacurile cibernetice.

“Statele Unite ne-au transmis o listă cu numele a zece diplomaţi care trebuie să părăsească Statele Unite. Reacţionăm printr-o decizie similară. Cerem ca zece diplomaţi americani să părăsească Rusia”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

De asemenea, Administraţia de la Moscova a președintelui Vladimir Putin a adoptat măsuri de reciprocitate în privinţa numărului deplasărilor anuale pe care le pot efectua angajaţii misiunilor diplomatice.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi, expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi impunerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei, din cauza ingerinţelor electorale şi atacurilor cibernetice. Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a afirmat că Washingtonul nu vrea escaladarea crizei.

“Preşedintele Joseph Biden a emis o ordonanţă executivă care conferă atribuţii suplimentare pentru a demonstra determinarea Administraţiei SUA de a riposta şi de a contracara toate activităţile negative ale Rusiei”, a comunicat Casa Albă.