Rusia: A doua membra a Pussy Riot, eliberata

O altă membră a grupului a fost eliberată in aceasta dimineata

A doua membră a Pussy Riot care se mai afla în detenție, Nadejda Tolokonnikova, deșinută la Krasnoiarsk (Siberia orientală), a fost eliberată, după ce a fost amnistiată.

O altă membră a grupului, Maria Alehina, a fost eliberată câteva ore mai devreme.

Ele au fost condamnate anul trecut la doi ani de închisoare pentru ‘huliganism’ și ‘incitare la ură religioasă’ după ce au cântat în februarie 2012 o ‘o rugăciune punk’ anti-Putin într-o catedrală din Moscova.

Acum au beneficiat de legea privind amnistia, votată miercurea trecută, de Duma de Stat cu prilejul jubileului de 20 de ani de la adoptarea Constituției. În baza acestei legi pot fi eliberate persoanele cele mai vulnerabile social, inclusiv femeile, minorii, mamele, cei condamnați pentru prima dată la pedepse mai mici de cinci ani, pentru infracțiuni fără violență.

Cea de-a treia membră a formației Pussy Riot, Ekaterina Samuțevici, a fost eliberată în octombrie 2012 după ce a primit o condamnare cu suspendare în urma judecării recursului. În schimb, justiția a respins atunci eliberarea condiționată a celorlalte două.