Confidenţialitate

Rural Invest, un program de sprijin pentru fermieri și companii agro-alimentare, lansat de Ministerul Agriculturii | AUDIO

Val de programe anunțate de ministrul Agriculturii, pentru a sprijini fermierii și companiile din sectorul agro-alimentare.

Ministrul Adrian Chesnoiu spune că Programul RURAL-Invest va ajuta multe firme să-și salveze afacerile:

„Toate aceste programe cu care sper ca prin sprijinul Ministerului de Finanțe să le putem porni cât mai rapid posibil pentru că timpul este cel mai are dușman al întreprinzătorilor. IMM-urile și întreprinderile prezente în acest sector sunt puse în pericol și vulnerabilizate de mai mulți factori, la care noi trebuie să venim cu răspuns. Așa a apărut acest program Rural Invest, am reușit să luăm decizia pentru majorarea plafoanelor de carantare pentru programul Agro Invest la 5 miliarde de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Adrian Chesnoiu a prezentat câteva măsuri ce ar urma să fie disponibile curând. Agricultorii și fermierii, care au firme, vor putea să-și refinanțeze unele credite.

Este pregătit și un program pentru achiziția de tehnologie în industria alimentară:

„Programul Rural Invest vizează, pe de o parte, refinanțarea creditelor fermierilor și ale agricultorilor, un lucru extrem de important în zona de agricultură, pentru că un fermier captiv sau o întreprindere captivă nu poate să se dezvolte așa cum și-ar dori sau așa cum provocările comerțului liber viitor le va impune. Vorbim și de retehnologizarea și automatizarea industriei alimentare, pentru că știm cu toții cât de mică este marja de profitabilitatea într-o astfel de industrie și trebuie ca IMM-urile din acest sector să fie sprijinite și să aibă la dispoziție programe de capitalizare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iorgu Ianoși

Citește și: Ministerul Finanţelor propune încă o scutire de 6 luni de la plata impozitului pentru afaceriștii din HORECA | AUDIO