Rugby: România învinge Portugalia şi se menţine în cel de-al doilea eşalon valoric european

Naţionala de rugby a României a învins, sâmbătă, reprezentativa Portugaliei cu scorul de 36-6 (22-3), într-o partidă disputată pe Arena Zimbrilor din Baia Mare.

Întâlnirea, care s-a disputat în faţa unui stadion arhiplin, a fost dominată de ”Stejari” de la un capăt la altul, ei bifând cea de-a 22-a victorie în confruntările directe cu lusitanii, relatează Agerpres.

În minutul 73 al meciului întreg stadionul şi toţi jucătorii l-au aplaudat pe Valentin Ursache, când acesta a fost înlocuit, el despărţindu-se odată cu acest joc de prima reprezentativă pentru care a evoluat de 66 de ori.

România şi Portugalia s-au confruntat în urma deciziei World Rugby de a descalifica naţionala noastră de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare. ”Stejarii” au ajuns astfel pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018 şi obligaţi să joace barajul cu Portugalia, care câştigase Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric.

Datorită succesului înregistrat, România va evolua şi în sezonul următor în cel de-al doilea eşalon valoric european, Rugby Europe International Championship.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS