Rovana Plumb: PSD nu îl susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE

Social-democrații au anunțat oficial ceea ce se știa neoficial: nu-l vor susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia Serviciului de Informații Externe.

Fostul premier a fost propus în această funcție de către președintele Klaus Iohannis.

Președinta interimară a PSD  Rovana Plumb  spune că există 3 motive pentru care formațiunea sa nu este de acord cu această nominalizare.

“PSD nu susţine nominalizarea făcută de către preşedintele Klaus Iohannis din următoarele motive: 1) O nominalizare făcută într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare; 2) PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea; 3) Această nominalizare a lui Ungureanu fost, din punct de vedere politic, trecută prin votul Partidului Social-Democrat în calitatea sa de prim-ministru (din 2012-n.r.), iar PSD a considerat că nu poate reprezenta interesele ţării”, a spus Plumb, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Rovana Plumb a precizat că parlamentarii PSD decid după-amiază dacă vor acorda un vot negativ sau nu se vor prezenta la vot.

Pe de altă parte, președinta interimară a partidului a încercat să linișteastă apele, declarând că în partid nu este o stare de neliniște.

Totul după ce mai mulți social-democrați i-au cerut lui Victor Ponta să se întoarcă în țară și să facă ordine în partid și în Guvern”Partidul este stabil, are o conducere, iar prioritatea noastra este continuarea guvernarii” – a spus Rovana Plumb.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de preşedintele Iohannis, la conducerea SIE, în condiţiile în care reprezentanţii PSD şi cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL şi UDMR o susţin.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS