Rovana Plumb, în Comisia juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb a fost chemată în Comisia Juridică a Parlamentului European pentru o audiere specială. Comisia juridică din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și un împrumut nedeclarat. În declarațiile acesteia de avere s-a găsit ”o diferență semnificativă între declarația pe care ne-a trimis-o nouă și cea completată în România”.

Conform Codului de conduită, comisarii desemnați sunt obligați să declare orice interese financiare, inclusiv active și pasive, „care ar putea fi considerate a fi capabile să conducă la un conflict de interese”.

În cazul în care comisia consideră că explicațiile nu sunt suficiente, se poate suspenda audierea comisarilor în comisii, programată între 30 septembrie și 8 octombrie.

În urmă cu două săptămâni, președintele Comisiei Europene – Ursula von der Leyen a anunțat că Rovana Plumb, propusă de România pentru funcția de comisar european, va avea portofoliul Transporturi.

”Rovana Plumb (România) este deputat în Parlamentul European (vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților) și a ocupat, la nivel național, posturile de ministru al mediului și schimbărilor climatice, ministru al muncii, ministru al fondurilor europene, ministru al educației și ministru al transporturilor. Ea se va ocupa de portofoliul Transporturi”, potrivit anunțului președintelui Comisiei Europene.

„Această echipă va defini calea europeană: vom acționa cu hotărâre împotriva schimbărilor climatice, ne vom consolida parteneriatul cu Statele Unite, ne vom defini relațiile cu o Chină mai autonomă și vom fi un vecin fiabil, de exemplu pentru Africa. Această echipă va trebui să apere valorile și standardele noastre de nivel mondial. Vreau o Comisie condusă cu hotărâre, care se axează în mod clar pe aspectele care ne preocupă și care oferă răspunsuri. Vreau să fie o Comisie bine echilibrată, agilă și modernă. Această echipă va trebui acum să câștige încrederea Parlamentului. Comisia mea va fi o comisie geopolitică dedicată politicilor durabile și doresc ca Uniunea Europeană să fie gardianul multilateralismului, pentru că știm că suntem mai puternici realizând împreună ceea ce nu putem face singuri”, a completat Ursula von der Leyen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS