Confidenţialitate

Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1 pentru plata serviciilor | AUDIO

Operatorul de salubritate al Sectorului 1 al Capitalei, Romprest, poate executa silit Primăria condusă de Clotilde Armand.

Cererea de executare silită a fost admisă de Judecătoria Sectorului 1. Decizia este fără cale de atac. Primarul Clotilde Armand susținuse că o parte dintre facturile emise de Romprest nu sunt legale și, în consecință, că nu le poate plăti.

În criza gunoaielor din Sectorul 1, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că primăria Sectorului 1 poate să facă direct plata către companiile care asigură sortarea gunoiului:

”Sectorul 1 își asumă plata sortatorilor în mod direct, în așa fel să degreveze prestatorul de această obligație și să îi permită să presteze în continuare serviciul fără nici un fel de opriri. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest și în continuare își va desfășura serviciul fără nici un fel de probleme, înțeleg că prestatorul este pe străzi și își îndeplinește obligațiile, de preluare și transportare a gunoiului, lucrurile ar trebui să meargă înspre bine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul Capitalei anunțase anterior că nu va instaura starea de alertă din cauza problemei gunoaielor din Sectorul 1, așa cum a ceruse primarul Clotilde Armand. Alin Stoica a cerut mai multor instituții să monitorizeze situația gunoaielor din sectorul 1:

”Am cerut tuturor organismelor de control, DSP, Agenția de Mediu, Garda de Mediu, să monitorizeze zilnic situația din sectorul 1 și în stituația în care apare orice amenințare la adresa sănătății populației să anunțe deîndată instituția prefectului pentru a putea să luăm măsuri de urgență, în cazul în care se impune acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: INQUAM/Octav Ganea