Confidenţialitate

Românul erou la atentatele din Londra din 2017 este decorat de Regina Marii Britanii

Românul erou de la atentatele din Londra din 2017 este decorat vineri de regina Marii Britanii.

Este vorba de bărbatul care s-a luptat cu un terorist dupa ce acesta reușise sa injunghie o persoana pe Podul Londrei. Florin Morariu va primi distinctia pentru curaj, care nu a mai fost acordata de Casa Regala a Marii Britanii de 24 de ani.

Florin Morariu a devenit cunoscut dupa ce in timpul atacului de pe Podul Londrei a infruntat unul dintre teroristi. In noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei indivizi au intrat cu o duba în mulțime. Apoi, inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii.

Românul muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terorist. El a reusit sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi.

In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana.

Florin Morariu va primi distinctia pentru curaj, care nu a mai fost acordata de Casa Regala a Marii Britanii de 24 de ani. Distinctia reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament curajos al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite.

Ceremonia va avea loc in Turnul Londrei.