Confidenţialitate

Românii se pot înscrie, de vineri, în programul ”Rabla pentru electrocasnice” | AUDIO

Românii vor putea duce la schimb in locul voucherelor, aparate de aer conditionat sau chiar laptopuri și tablete explică ministrul Mediului, Tanczos Barna:

”400 de lei pentru mașini de spășat rufe, 400 de lei pentru mașini de spălat vase, cel puțin noua clasă energetică , la mașinile de spălat rufe, cel puțin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiționat care trebuie să fie cel puțin  A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasă energetică C, 400 de lei pentru televizoare cel puțin clasă energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe  A++, 200 de lei pentru aspiratoare și 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete”.

Pentru mașina de spălat vase și uscatoare de rufe se poate preda orice aparat electrocasnic. În schimb, pentru celelalte, produsul pe care îl casați trebuie să fie din aceeași categorie cu cel nou.

Programul se va desfășura în 3 etape:   

”În perioada 21 mai-3 iunie și va viza mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și aparatele frigorifice. Între 4 și 17 iunie, pentru televizoare, laptopuri și tablete, din 18 iunie – 1 iulie, aparate de aer condiționat, uscătoare și aspiratoare”.

Ministerul estimeaza ca in jur de 200 de mii de romani  isi vor schimba electrocanicele vechi prin vouchere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu