Romanii prefera sa-si petreaca timpul in mall-uri, in loc de biblioteci (AUDIO)

Potrivit Barometrului Cultural, 14% dintre români merg lunar la cumpărături în mall, în vreme ce doar 1,7% preferă cititul în biblioteci. Pe de altă parte, jazz-ul și spectacolele de stand-up comedy sunt activități la care merg, în număr mare, bucureștenii.

Muzica specifică activităţii filarmonicilor nu pare să prezinte interes în rândul românilor: peste 80% dintre aceștia spun că nu merg la astfel de evenimente, iar 15% spun că merg foarte rar.

Aceeași situație în cazul operei și operetei – aici însă, bărbații sunt cei care se arată mai interesați să meargă – măcar o dată la 2-3 luni.

Nici în cazul bibliotecilor situaţia nu este îmbucurătoare – 8 din 10 români spun că nu merg în săli de lectură pentru a citi. Printre rafturile cu cărți, se remarcă mai degrabă persoanele tinere care au absolvit cel puțin liceul.

Pe de altă parte, piesele de teatru sunt preferate mai ales de femei, cu vârsta de până la 34 de ani și cu un nivel ridicat de educație.

Potrivit Barometrului Cultural pe anul 2014, aproape 6 din 10 români au mers cel puţin o dată pe lună la cinematograf.

Românii însă sunt campioni atunci când vine vorba de mers în centrele comerciale de tip mall. Aproape 14% dintre cei intervievați spun că fac acest lucru cel puțin o dată pe lună.

Barometrul mai arată faptul că participarea la evenimente culturale în București este cu 10 procente mai mare decât cea la nivel național.