Confidenţialitate

Românii își vor plăti taxele și impozitele la Fisc online, prin Ghișeul.ro

Cerută de ani buni, plata online a taxelor va fi introdusă din toamnă, cel puțin pentru persoanele fizice, a anunțat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, la conferinţa de aniversare a 5 ani de activitate a platformei Ghișeul.ro. În paralel, ministerul lucrează la două etape necesare aderării la sistemul de plată electronică, respectiv selectarea băncii prin care să se efectueze plăţile online şi înregistrarea efectivă a ANAF pe platforma online.

În prezent, taxele şi impozitele pot fi achitate în numerar la casieriile trezoreriilor, prin virament bancar și prin mandat poştal.

În același timp, șeful Fiscului, Dragoș Doroș, afirmă că în cel mult trei luni, toate ghișeele ANAF vor fi dotate cu POS-uri pentru plata cu cardul.

În altă ordine de idei, în cel mult o lună, românii din diaspora vor putea plăti taxele și impozitele locale cu carduri emise de bănci din afara României, anunță ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

Pe de altă parte, la 5 ani de la crearea platformei Ghișeul.ro, aproape 250 de primării acceptă plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale. Lansat în 2011, www.ghiseul.ro este un proiect care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale, precum și a amenzilor de circulație. Principalul avantaj este posibilitatea de a plăti oricând și de oriunde, fără comision.