Românii cumpără medicamente fără prescripție

Românii nu mai cer sfatul medicului și nu se mai informează când vine vorba de cumpărarea medicamentelor.

Acesta este punctul de plecare al unei campanii de educare a românilor despre consumul informat şi responsabil de medicamente, lansată astăzi.

Campania, iniţiată de Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, vrea ca astfel românii să învețe să ia decizii informate privind modul în care îşi gestionează propria sănătate.

Președintele Societății Naționale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu spune ce medicamente putem lua fără prescripție medicală.

„Cred că este foarte important ca populația să știe că nu întotdeauna tot ceea ce este natural este și sănătos. Medicamentele fără prescripție medicală sunt, de exemplu, cele destinate febrei, cum este paracetamolul, cum este ibuprofenul sau medicamente destinate tulburărilor digestive minore sau medicamente destinate unei tuse nu foarte violentă. Sunt o mulțime de suplimente nutritive care da, sunt  utile atunci când este vorba de tratament simptomatic. Ele sunt necesare și pot fi folosite corect de fiecare cetățean cu condiția să fie informat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS