Confidenţialitate

Românii cu vouchere de vacanță emise în anii anteriori le mai pot folosi doar până la finalul lunii pentru a rezerva o vacanță

30 iunie este termenul până la care tichetele de vacanţă emise în anii trecuți pot fi folosite pentru rezervări anunță Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Sunt voucherele acordate în anii de pandemie și pentru care Guvernul prelungise perioada de utilizare.

Perioada de valabilitate a tichetelor de vacanţă expiră la data de 30 iunie 2022.

Ordonanța care stabilește acest lucru vizează voucherele emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, pe hârtie sau pe card.

În paralel, angajaţii pot utiliza tichetele de vacanţă emise în acest an, dacă sumele le-au fost deja virate pe card, anunță Asociația Agențiilor de Turism.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România și trebuie folosite doar de către posesor, nu se pot acorda servicii altui beneficiar, se arată în comunicatul agențiilor.

Pachetul turistic poate conţine, pe lângă cazare (cel puțin o noapte) şi servicii de masă, balneare, transport, programe turistice opţionale.

Angajaţilor din mediul privat li se pot acorda legal vouchere în valoare de până la 6 salarii minime.

Tichetele de vacanţă la stat sunt limitate la 1.450 lei de persoană pe an.