Confidenţialitate

Românii cu venituri mici și elevii din familiile sărace ar putea primi vouchere în valoare de 50 de euro | AUDIO

Inițiativa aparține PSD și urmează să fie pusă în discuție în coaliție. Una dintre măsurile dorite de PSD pentru sprijinirea românilor cu venituri mici este acordarea de vouchere în valoare de 50 de euro.

În viziunea social-democraților, tichetele ar urma să fie distribuite o dată la două luni și vor putea fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente de bază.

Beneficiarii ar urma să fie familiile cu doi copii al căror venit este sub 600 de lei pe lună, persoanele care primesc venitul minim garantat, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 de lei pe lună.

Totalul celor care ar putea primi aceste vouchere a fost calculat la 3,5 milioane, iar impactul bugetar ar fi de aproape 700 de milioane de euro până la finalul anului.

O altă măsură avută în vedere de PSD este acordarea de vouchere pentru elevii din familiile sărace, care în prezent primesc și burse sociale. Tichetele ar urma să fie folosite pentru a cumpăra alimente, rechizite și haine.

Numărul beneficiarilor ar fi de 156.000, iar impactul bugetar de aproximativ 33 de milioane de euro.

Pachetul de măsuri propus de PSD va trebui agreat de coaliție înainte de a fi adoptat de guvern. Acordarea voucherelor este prevăzută doar pentru anul acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristian Citre