Confidenţialitate

Românii cu venituri mici sau cei cu familii numeroase ar putea primi vouchere pentru repararea locuinței sau pentru electrocasnice noi | AUDIO

4.000 de lei, atât ar putea primi sute de mii de români care au o situație financiară dificilă pentru a-și cumpăra un aragaz, o mașină de spălat sau un frigider. De asemenea, se iau în calcul și vouchere pentru a-și putea repara locuința. Banii vor veni din fonduri europene.

Ministerul Fondurilor Europene negociază cu oficialii de la Bruxelles pentru a primii banii dedicați acestor vouchere.

Vor fi două tipuri: primul, de 4.000 de lei, pentru repararea locuinței. Este vorba de familiile cu venituri mici sau cu mulți copii care trăiesc în condiții precare, spune ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș:

„Familiile cu mulți copii, cele care au condiții de locuire și stau cum ați văzut în multe reportaje de-ale dumneavoastră, familii cu mulți, peste 5 copii și amărâți din acest punct de vedere.”

Al doilea voucher, pentru a cumpăra un aragaz, o mașină de spălat sau un frigider:

„Vouchere pe care le-am denumit de reziliență socială care au 3 componente: componenta de mașină de gătit, de aragaz, componenta de mașină de spălat și componenta de frigider.

Banii ar putea intra în posesia românilor cu venituri mici spre mijlocul anului viitor:

„Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamente să poată să fie vîndute.”

Ministerul vrea să obțină de la Comisia Europeană pentru aceste vouchere în total 600 de milioane de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Coșul minim de consum a ajuns la peste 3.200 de lei pentru o persoană singură și 7.100 de lei pentru o familie cu un copil | AUDIO

Foto: Shutterstock