Confidenţialitate

Românii care pleacă în Grecia trebuie să completeze un formular online, cu 24 de ore înainte de sosire

Românii încep să ajungă în Grecia pentru primele sejururi din această vară:

Cei care nu au plecat încă, trebuie să știe că pe langă dovada vaccinării sau testul negativ, trebuie să completeze și un formular online cu 24 de ore înainte de intra în Grecia.

Pentru a vă bucura de plajele din Grecia trebuie să fiți vaccinați sau să aveți un test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore. Sunt scutiți de carantină și cei care au trecut deja prin boală. Trebuie să aibă un test negativ și copiii mai mari de 5 ani.

Totodată, pe lângă acest documente, înainte de a pleca din țară trebuie să completați și un formular online – prescurtat PLF –  pe site-ul travel.gov.gr. Printre informațiile cerute sunt statiunea unde mergeți, hotelul unde sunteți cazați sau tipul vaccinul și data la care ați efectuat rapelul. Trebuie să completați și date de contact pentru o persoană care va fi contactată de urgență în cazul în care pățiți ceva. După ce ați completat tot formularul, veți primi pe mail un QR- Code pe care trebuie să-l prezentați alături de dovada vaccinării sau testul negativ la graniță.

Până pe 7 iunie sunt în vigoare mai multe restricții care ar putea fi prelungite în Grecia. Masca este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, mai puțin pe terasă sau pe plajă.

Amenda pentru nepurtarea acesteia ajunge la 300 de euro. Restaurantele sunt deocamdată închise la interior, la fel și cluburile. Puteți să vă plimbați pe faleză sau pe mici străzi din Atena sau Salonic – numai până la ora 24 – atunci când se aplică restricția de circulație pe timpul nopții.