Confidenţialitate

Românii care dețin mai multe apartamente și mașini ar putea plăti taxe mai mari, potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal | AUDIO

Autoritățile iau în calcul și taxarea bacșișului și a zahărului și introducerea impozitului progresiv. Codul fiscal ar urma să fie modificat la jumătatea anului, iar măsurile să se aplice de anul viitor.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat schimbările pe care intenționează să le facă la Codul fiscal într-un interviu pentru Hotnews.

În privința taxelor pentru mașini, ministrul a vorbit de o creștere graduală de la al doilea autovehicul. A spus că nu i se pare normal la mai multe proprietăți să fie același impozit.

A avansat ideea ca taxele suplimentare pentru cei cu multe proprietăți să meargă nu către stat, ci spre comunitatea locală.

Ministerul Finanțelor analizează și impozitarea bacșișului în industria Horeca.

Cât privește taxa pe zahăr, Adrian Câciu a spus că nu există o decizie, dar că în alte state din Europa este introdusă o astfel de taxă.

Anul acesta va exista o dezbatere pe introducerea impozitului progresiv, mai spune ministrul de Finanțe.

Scutirea de impozit pe venit pentru angajații din IT ar putea fi regândită, iar în construcții pot să apară vouchere pentru calificare și scheme care să ajute la retehnologizare.

Până la jumătatea anului ar putea fi introduse tichete de 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță, o măsură adoptată în 2020, dar care a fost amânată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Citește și: Benzina a sărit de pragul de 7 lei/litru. Coaliția nu va aproba măsuri de ajutor în caz de scumpire a carburanților, spune Cîțu | AUDIO