Confidenţialitate

Românii blocați pe aeroportul din Cancun vor să dea în judecată autoritățile din Mexic

Românii blocați pe aeroportul din Mexic se vor adresa Curții Europene de la Geneva pentru modul în care au fost tratați.

Zeci de români au stat blocați mai multe zile la începutul lunii pe aeroportul din Cancun după ce autoritățile din Mexic nu i-au lăsat să intre în țară.

Aceștia se plâng de modul în care au fost tratați acolo de gardienii din aeroport: au dormit pe jos, nu au avut acces la telefoane. Acum,unii dintre ei vor să dea statul mexican în judecată, dar și pe cel român, pentru că nu a acționat mai devreme.

Printre românii blocați pe aeroportul din Cancun a fost și Ovidiu Horț:

„Va fi un proces colectiv, cu peste 75 de persoane asociate. Sunt mai multe posibilități de acțiune, una dintre ele este formularea unei acțiuni împotriva Statelor Unite Mexicane, pentru încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Este foarte posibil să formulăm o acțiune și împotriva statului român, pentru neîndeplinirea obligației de a-și proteja cetățenii aflați în străinătate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ovidiu a povestit la Europa FM și care este cea mai urâtă amintire din aeroport:

„Cel mai grav a fost faptul că unul dintre colegi, reținuți alături de noi acolo, suferă de diabet, avea în bagajul de cală injecțiile cu insulină și nu i s-au adus în cele șaizeci și ceva de ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul de Externe anunța după incident că românii au fost reținuți pe aeroport din cauza unei alerte de securitate, legată de combaterea criminalității.

  • Mihai Bucureșteanu