Romanii aflati pe litoral cheltuiesc peste 1,5 milioane de euro pe zi pentru mancare (AUDIO)

Așa arată o analiză a Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Cei mai mulți mănâncă la terase – unde comandă hamsii și pește – sau își cumpără alimente de la supermarket.

FPTR a calculat că cei peste 90 de mii de turişti prezenţi pe litoral cheltuiesc zilnic pe mâncare mai mult de 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care fiecare persoană alocă în medie 75 de lei pe zi pentru mese.

Vicepreşedintele Federaţiei, Dragoș Răducan, afirmă că banii dați pe mâncare diferă în funcţie de bugetul turiştilor, dar şi în funcţie de staţiune. De exemplu, în sudul litoralului, trei mese costă undeva la 50 de lei. Aici, mulți turiști preferă restaurantele de genul ‘împinge tava’.

În schimb, în Mamaia, prețul unei singure mese poate trece cu ușurință de 100 de lei.

Și în sudul, și în nordul litoralului, la mare căutare sunt hamsiile şi peștele. Însă, ca urmare a scăderii puterii de cumpărare, românii au renunțat la desert și își cumpără bere la dozator.

Potrivit FPTR, în stațiuni, alimentele sunt mai scumpe cu până la 40 la sută față de alte zone ale țării.