România vs. Germania la Euro 2019 – analiza echipelor

Naționala de tineret a României este cotată cu șanse mici de a ajunge în finala Campionatului European, deși a câștigat grupa de calificare în fata unor adversari redutabili.

La casele de pariuri, “tricolorii mici” au cote ce ajung până la 100 de a-i elimina pe germani joi seară în prima semifinală.

Deținătoarea trofeului are statistica de partea ei. A jucat până acum de 3 ori cu România și a câștigat de două ori, o partida terminandu-se la egalitate.

Golaverajul îi avantajează însă clar pe nemți, care ne-au marcat 15 goluri și au primit doar 3. Germania nu a mai pierdut un meci oficial din 2017, 1-3 contra Norvegiei.

România are însă și ea plusuri: selecționerul Mirel Rădoi a odihnit 5 titulari cu Franța, iar adversarii au folosit cea mai bună echipă contra Austriei, în ultima partidă a grupei.

Deasemenea, semifinala se va juca după-amiaza, când la Bologna vor fi 38 de grade, iar “tricolorii” au mai evoluat în aceste condiții cu Croația și Anglia, în timp ce germanii au jucat până acum doar seara.

Chiar și statistic, România sta cel puțin la fel de bine – a pierdut ultimul meci oficial în 2016, iar cu Rădoi pe bancă are 5 victorii și o remiză.

Amintim, oficialii FRF s-au plâns la UEFA după ce organizatorii italieni au programat partida de la Bologna la ora 18:00 ora locală și 19:00 ora României, când temperatura va fi foarte ridicată.

În cealaltă semifinală, tot joi, dar de la ora 22:00, se vor confrunta Franța și Spania.

Finala se va disputa duminică de la 21:45 la Udine, pe “Dacia Arena”, stadion ce poartă numele sponsorului: uzina de automobile de la Mioveni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS