Confidenţialitate

România va primi cel puțin un milion doze de vaccin anti-COVID de la UE, în prima fază | AUDIO

Uniunea Europeană a contractat deja 30 de milioane de doze de vaccin de la companiile care au dezvoltat serul împotriva COVID-19, dar acestea nu vor fi comercializate decât după ce vor fi aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Cel puţin 1 milion de doze va primi România în prima fază, doze care vor di distribuite angajaţilor din sistemul medical, aproximativ 500.000, personalului din asistenţă social, peste 3.000 şi persoanelor din centrele rezidenţiale, aproximativ 15.000.

Responsabilii campaniei de vaccinare estimează că până la toamnă vor fi vaccinaţi peste 10 milioane de români, adică 60% din populaţie.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfitzer sau BioNTech va primi undă verde până pe 29 decembrie.

Moderna a cerut şi ea drept de comercializare pe piaţa Uniunii. În acest caz, o decizie va fi luată până pe 12 ianuarie.

România va primi cel puţin 4 milioane de doze. Strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată joi, în Consiliul Naţional de Apărare a Ţării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş