Confidenţialitate

România va pierde a treia tranșă din PNRR dacă nu reduce la jumătate cuantumul pensiilor speciale, spune ministrul Marcel Boloș | AUDIO

Dacă România nu reduce la jumătate cuantumul pensiilor speciale, pierde a treia tranșă din Planul de Redresare și Reziliență, peste 3 miliarde de euro, spune Marcel Boloș, minsitrul Investițiilor și Proiectelor Europene într-un interviu pentru site-ul Digi24.ro.

Dezbaterile pe reforma pensiilor speciale sunt tot mai intense, în contextul în care o nouă cerere de plată pentru bani din PNRR se apropie. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că există pericolul ca foarte mulți angajați din serviciile secrete și ministerele de apărare și interne să se pensioneze brusc.

Reforma pensiilor speciale este unul dintre obiectivele majore asumate de țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ca să poată depune la Comisia Europeană solicitarea unei noi tranșe de bani, fiind vorba de peste 3 miliarde de euro, țara noastră trebuie reducă la jumătate cuantumul pensiilor speciale, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, într-un interviu pentru site-ul digi24.ro:

„Ca pe tabla de șah, dacă ai mutat până la capăt și mai ai ultima mutare de făcut, aceea aparține Guvernului și aici între a nu face reformă și a renunța la o reformă impactul este același, adică vom pierde banii.”

Dezbaterile pe tema pensiilor speciale s-au intensificat în ultima perioadă. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus la Europa FM că o reformă a pensiilor speciale ar însemna o „depopulare” a Ministerulului Apărării, Ministerului de Interne, Justiției, plus toate serviciile din România.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a transmis de la Bruxelles că așteaptă ca politicienii din coaliția PSD-PNL-UDMR să înainteze un proiect echitabil al pensiilor speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Cardurile cu alimente din programul „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu următoarea tranșă în Săptămâna Mare | AUDIO