Confidenţialitate

România va începe procedurile pentru achiziţia unei alte escadrile de avioane F-16 | AUDIO

România va începe în perioada următoare procedurile pentru achiziţia a încă unei escadrile de avioane F-16.

Va fi vorba tot de aparate aflate în uzul altor forţe aeriene, a spus Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naţionale, în cadrul unei conferinţe susţinute alături de ministrul Apărării din Portugalia.

„Cu certitudine analizăm posibilitatea achiziției în perioada imediat următoare a încă unei escadrile și, în funcție de posibilitatea pe care o putem identifica de la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziție”, a declarat ministrul Apărării Naționale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până atunci, în România va ajunge şi aeronava cu numărul 17. Aparatul va fi adus tot din Portugalia, în prima parte a anului viitor şi se va alătura celelorlate avioane F-16 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ministrul Nicolae Ciucă a mai declarat că toate aceste aparate vor fi modernizate la Aerostar Bacău:

„Programul F-16 rămâne un program esențial pentru Armata României, în care vom moderniza toate aparatele F-16. Acest lucru se va face prin transfer de tehnologie și know how la Aerostar Bacău.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.