România va fi reprezentată de 25 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român , Mihai Covaliu, a declarat astăzi că România va fi reprezentată de 25 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

Potrvit Agerpres, întreaga delegaţie va număra 50 de persoane.

Cele şapte discipline la care vor concura sportivii români sunt: schi alpin – 3 sportivi, schi fond – 3 sportivi, biatlon – 6 sportivi, sărituri cu schiurile – 1 sportiv, bob – 6 sportivi (bob 2 persoane şi bob 4 persoane), sanie – 5 sportivi (sanie 2 persoane şi sanie individual) şi skeleton – 1 sportiv.

“Noi am estimat încă de la început că vom avea un lot format din 25-30 de sportivi. Au fost în cele din urmă 25. Este bine, delegaţia va avea 50 de persoane şi a fost aprobată de Comitetul Executiv. Oricum, lista sportivilor noştri mai poate fi completată cu 2 sportivi. Pentru că mai pot apărea surprize dacă o altă ţară renunţă la participare şi România are sportivi pe un loc eligibil. Este vorba despre bob 2 persoane la feminin. Aşa că am putea avea în final 27 de sportivi, acum nu ne rămâne decât să aşteptăm”, a afirmat Mihai Covaliu.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang va fi prezentat oficial în cadrul unui eveniment programat la 31 ianuarie la Izvorani.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018 se vor desfăşura în Coreea de Sud, la PyeongChang, în perioada 9-25 februarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS