Confidenţialitate

România trimite în continuare ajutoare umanitare în Ucraina: 4 tiruri pline cu alimente, haine și combustibil | AUDIO

România trimite în continuare ajutoare umanitare în Ucraina. 3 TIR-uri pline cu generatoare, canistre de combustibil, truse de prim ajutor, alimente, pături groase, scutece și mâncare pentru bebeluși au ajuns în țara vecină. Costurile convoiului au fost achitate din donațiile membrilor Comunității Declic. Tirurile au fost puse la dispoziție gratuit de două firme de transport, iar șoferii camioanelor au fost voluntari. La fel și traducătorul convoiului un american, vorbitor de ucraineană, stabilit în România.

Destinația convoiului a fost Hust, un oraș ucrainean devenit peste noapte tabără de refugiați după cum spune la Europa FM, Tudor Brădățan.

„Cei care s-au refugiat acolo și cei care i-au primit pe refugiați cumva nu vorbeau, dar se vedea clar că se gândeau la rude, la prieteni care au rămas în zonele bombardate sau care sunt blocați și nu pot să iasă din orașele respective și era o apăsare greu de descris în cuvinte. Mai ales că știau că mulți dintre ei așteaptă acel telefon de la rudele sau prietenii rămași în viață și așteaptă telefonul care le confimră că încă mai sunt în viață. sunt situații greu de descris și este un sentiment greu de trăit”, a spus Tudor Brădățan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Donațiile au provenit de la peste 2.300 de români, iar lista produselor necesare a fost întocmită de ucrainenii implicați direct în acțiunile de ajutorare, astfel că toate produsele au acoperit nevoi urgente, mai spune la Europa FM Tudor Brădățan.

„Două dintre tiruri le-am umplut cu donații cumpărate din donațiile membrilor Declic și am reușit să umplem acele două camioane cu produse de la generatoare până la haine termice noi și așa mai departe. S-au cumpărat foarte multe alimente – un tir întreg a fost cu paleți cu alimente de bază. Și un al treilea transport de la o organizație parteneră din Germania truse de prim ajutor, haine și așa mai departe”, a mai spus Tudor Brădățan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Următorul convoi umanitar Declic este programat la finalul lunii martie.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește și: Zelenski: Vă imaginați cum este să vă sunaţi prietenii pentru a le cere să închidă spaţiul aerian, iar ei să îşi exprime profunda îngrijorare? | AUDIO