Confidenţialitate

România trimite echipamente medicale în Republica Moldova | VIDEO

Un convoi format din 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a plecat, miercuri, din București.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova, în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

“În urmă cu 30 de ani, a avut loc trecere liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică, o manifestaţie cunoscută sub numele de ‘Podul de Flori’, manifestaţie la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului şi care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate, simbolul legăturilor puternice de-a lungul istoriei dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică şi afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, pentru a putea să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut într-o situaţie dificilă”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ajutorul constă în “echipamente, materiale şi medicamente, absolut necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19”.

Şeful Executivului a precizat că însoţirea convoiului umanitar cu echipamente medicale pentru Republica Moldova se va face de către miniştrii Afacerilor Interne şi cel al Sănătăţii, Marcel Vela şi Nelu Tătaru, precum şi de către şeful DSU, Raed Arafat.

Convoiul care urmează să ajungă într-o primă fază la Iaşi va pleca joi, în prima parte a zilei, către Republica Moldova, a mai explicat premierul Ludovic Orban.

X