România, spionată și atacată informatic de ruși

România se află printre țările spionate informatic de ruși din anul 2007 încoace. Cel puțin asta arată o investigație tehnică realizată de Bitdefender.  Spionajul ar fi vizat compannii și instituții guvernamentale de la noi din țară, dar și din Ucraina, Statele Unite, Canada, Spania și chiar Rusia.

Potrivit raportului publicat de Bitdefender ar fi vorba despre o operațiune de colectare de informații pusă la cale de vorbitori de limba rusă. În plus, fișierele colectate ar fi fost denumite în caractere chirilice iar fusurile orare în care au fost prelucrate corespund cu fusul orar al zonei ruse.  Victimele atacului informatic ar fi fost selectate atent după criterii de importanță strategică.  Specialiștii din România care au studiat metodele de spionaj spun că acestea au țintit figuri politice proeminente, instituții guvernamentale, servicii de telecomunicații dar și comanii aerospațiale.

 

Șeful laboratoarelor Antimalware Bitdefender, Viorel Canja

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit raportului, atacul era mai pronunțat in perioada unor evenimente internationale majore, un exemplu tratativele de pace dintre rebelii pro-rusi si fortele guvernamentale din Ucraina

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS