Confidenţialitate

România intră din 31 martie în spațiul Schengen maritim și aerian. Noi reguli de călătorie, anunțate de MAI | AUDIO

Începând de duminică, 31 martie, România intră în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Se vor institui noi reguli de călătorie – românii nu vor mai prezenta, pe aeroport, pașaportul sau buletinul la control. Trebuie doar să valideze biletul de avion și să treacă prin filtrele de securitate.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: „Cetățenii care vin în România, din spațiul Schengen, nu vor mai fi controlați după debarcare”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Persoanele care călătoresc către sau dinspre destinații din statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră. Pasagerii vor merge direct către porțile de îmbarcare. Cetățenii care vin în România din spațiul Schengen, după debarcare nu vor mai fi controlați, așa cum astăzi sunt controlați la ghișee. Aceste ghișee vor funcționa, începând de duminică, numai pe fluxul non-Schengen”, a precizat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Totuși, polițiștii de frontieră vor face controale aleatorii, atunci când au anumite suspiciuni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Echipele de poliție și Jandarmerie vor desfășura controale aleatorii, în scopul depistării celor care au acte de călătorie false, a celor care au interdicții de a părăsi țara, pentru depistarea persoanelor urmărite, respectarea regulilor privind însoțirea minorilor, combaterea migrației și a traficului de persoane”, a mai spus Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

MAI mai anunță că va suplimenta forțele pe aeroporturi și în porturile maritime, din 31 martie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Această suplimentare de forțe are ca și scop informarea, sprijinul pasagerilor, precum și depistarea celor care vor să profite de această facilitatea pentru a părăsi România ilegal. Totodată, vor acționa echipaje canine specializate în detecția drogurilor”, a declarat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Cei care călătoresc spre state non-Schengen vor face în continuare controlul pașaportului sau al actului de identitate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Deputat PSD, despre deficitul de personal din Armată: „Ne confruntăm cu o situație gravă. Din ce în ce mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară” | AUDIO