Confidenţialitate

Deputat PSD, despre deficitul de personal din Armată: „Ne confruntăm cu o situație gravă. Din ce în ce mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară” | AUDIO

Salarii prea mici pentru militari… și lipsă de personal în Armată în toată țara. O arată chiar parlamentarii puterii. Guvernul a aprobat o serie de măsuri care ar trebui să atragă tinerii în sistem. Dar, domeniul rămâne încă neatractiv, atrage atenția deputatul PSD Viorel Salan, care a prezentat situația în Camera Deputaților.

Viorel Salan, deputat PSD: Salarizarea personalului militar este insuficientă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am prezentat în mai multe rânduri, inclusiv în plenul Camerei Deputaților, situația dificilă cu care se confruntă de câțiva ani buni structurile componente ale sistemului național de Apărare, ordine publică și siguranță națională. În prezent, salarizarea personalului militar se dovedește a fi insuficientă pentru asigurarea rolului de recompensare, fidelizare și, totodată, de creștere a atractivității liniilor de muncă”, a declarat deputatul PSD Viorel Salan.

Locurile vacante din sistemul de Apărare cu greu pot fi ocupate, mai spune reprezentantul PSD. Campaniile de angajare din școlile proprii și din surse externe nu acoperă necesarul.

Viorel Salan, deputat PSD: „Ne confruntăm cu o situație gravă. Din ce în ce mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Deficitul actual de personal nu poate fi suplinit nici prin recrutare din instituțiile de învățământ proprii, nici prin încadrare din sursă externă, ceea ce a generat o vulnerabilitate a sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională. Din păcate, din această perspectivă ne confruntăm cu o situație gravă, pe care am constatat-o personal. Din ce în ce mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară”, a mai spus deputatul PSD Viorel Salan.

Să amintim o decizie anunțată azi de Guvern. Veteranii care nu sunt răniti sau invalizi vor beneficia de o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, de 25% din salariul minim brut… și de o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, după trecerea în rezervă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prețurile la energie rămân plafonate până în 2025. Marcel Ciolacu: „E normal să ținem cont de tendința de reducere a prețurilor la energie și gaze la nivel european” | AUDIO