România se pregăteşte pentru Euro 2016

Echipa națională de fotbal s-a reunit luni, la Mogoșoaia, înaintea meciurilor amicale cu Lituania și Spania.

Selecționerul Anghel Iordănescu a prezentat lotul pentru aceste partide. Tehnicianul tricolorilor a spus că l-a convocat pe Hora deoarece atacantul de la Pandurii este golgeterul la zi în Liga Întâi în timp ce Florin Andone, Rusescu, Bogdan Stancu sau Keseru sunt cei mai în formă stranieri.

Iordănescu a glumit și a spus că speră să nu fie nevoit să se confrunte cu o “inflație de atacanți” la lot, în condițiile în care a convocat nu mai puțin de cinci vîrfuri. Pe de altă parte, el l-a avertizat pe Alexandru Maxim că riscă să rateze Campionatul European, dacă nu își revine la VfB Stuttgatt, iar despre Constantin Budescu a anunțat că fostul golgeter al Astrei are șanse mici să prindă lotul din liga secundă chineză.

Iordănescu a adăugat că nu este impresionat de evoluțiile bune reușite de Nicușor Stanciu și a spus că în opinia lui mijlocașul ofensiv al Stelei “doar își face datoria”.

Selecționerul a vorbit și despre programul de pregătire al naționalei. “In jur de 17 mai va fi convocarea și un turneu în Italia, cu două jocuri de pregătire. În momentul de față sunt discuții cu Congo și Ucraina, deși aș fi preferat o echipă din Europa”, a spus Anghel Iordănescu.

Săptămîna aceasta naționala României va întîlni Lituania miercuri, la Giurgiu, de la ora 20.30, iar testul cu Spania este programat duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21.45.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS