România s-a calificat direct în finalele Campionatelor Europene 2018 de canotaj pentru seniori

România s-a calificat direct în finalele Campionatelor Europene Glasgow 2018 de canotaj pentru seniori la bărcile de dublu rame fără cârmaci feminin, patru rame fără cârmaci feminin şi 8+1 feminin, după prima zi de întreceri.

La dublu rame fără cârmaci, Mădălin Bereş şi Denisa Tîlvescu au câştigat prima serie (7min18sec06/100) şi s-au calificat direct în finală.

La patru rame fără cârmaci, ambarcaţiunea României (Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu) s-a clasat tot pe primul loc în seria a doua şi s-a calificat direct în finală cu timpul de 6min50sec63/100.

Echipajul feminin de 8+1 va evolua direct în finala programată pe 4 august şi are asigurată deja medalia de bronz, deoarece la start s-au mai aliniat doar Marea Britanie şi Olanda.

Echipajul feminin de 4 vâsle (Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu, Simona Radiş) va trage în recalificări, la fel ca barca de dublu vâsle categorie uşoară ( Geanina Beleagă, Ionela Cozmiuc) şi de 8+1 masculin. Bărcile de dublu rame fără cârmaci masculin (Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa), patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Ciprian Huc)) şi dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Enache) se menţin de asemenea în cursa pentru calificarea în finală.

Dacă la canotaj veștile sunt bune, nu la fel este și pentru gimnaste. Echipa feminină de gimnastică a României, compusă din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob şi Nica Ivănuş, s-a clasat pe locul 12 în concursul de calificare al Campionatelor Europene 2018 de la Glasgow şi a ratat calificarea în finala competiţiei pe echipe.

România a obţinut un total de 147,663 puncte, în timp ce echipa clasată pe locul 8 (Ucraina), ultima care a prins finala, a avut un total de 153,163 puncte.

Până pe 12 august, orașul scoțian Glasgow va găzdui cea de-a XXXII-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, feminină și masculină. Competiția continentală, cea care face parte în acest an din cadrul primei ediții a Jocurilor Europene, este dedicată atât seniorilor cât și juniorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS