Confidenţialitate

România părăsește Campionatul European de Fotbal după meciul cu Olanda

România părăsește Campionatul European de Fotbal după ce a fost învinsă în optimile de finală de Olanda. Scorul final al partidei este 3-0 pentru olandezi, goluri marcate de Gakpo în minutul 20 și dubla lui Malen din minutele 83 și 90+3. Un altul, marcat tot de Gakpo în minutul 63 a fost anulat de arbitri pe motiv de ofsaid.

România părăsește Campionatul European de Fotbal după un parcurs extraordinar. Elevii lui Edi Iordănescu au reușit să se califice în optimile unui turneu important după 24 de ani.

A terminat grupa E pe primul loc după ce a trecut de Ucraina cu 3-0, a fost învinsă de Belgia cu 2-0 și a remizat cu Slovacia 1-1.

Peste 20.000 de suporteri români au fost în această seară în tribunele stadionului Alianz Arena din Munchen unde s-a jucat partida cu Olanda și au încurajat permanent echipa națională.

În țară, alte mii de suporteri au urmărit partida din piețele publice, în spațiile organizate de autorități sau întreprinzători privați.

În multe orașe au înfruntat ploaia. „Generația de suflet”, cum a fost numită naționala antrenată de Edi Iordănescu, a reușit să readucă speranțe în inimile suporterilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Citește și: EURO 2024: 3-0 pentru Olanda. LIVE UPDATE | AUDIO | GALERIE FOTO | VIDEO