Confidenţialitate

România oferă ajutor de un milion de lei Greciei, în contextul crizei imigranților. Incidente la granița cu Turcia | AUDIO

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că România va oferi ajutor Greciei, în gestionarea crizei imigranților și refugiaților.

Astfel, vor fi trimise bunuri în valoare de peste un milion de lei prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

“Am discutat cu președintele Klaus Iohannis care a dispus să oferim ajutor Greciei. Vom oferi ajutor din rezervele naționale de stat. Acest ajutor se face în baza solicitării primite prin Mecanismul European de Protecție Civilă, conform procedurilor aplicabile în acest caz”, a declarat Marcel Vela

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ministrului, România va trimite în Grecia 100 de corturi, 400 de paturi, 400 de saci de dormi, 400 de pături, 400 de saltele, 400 de perechi de cizme, 400 pelerine de ploaie, 800 de cearșafuri. „Ajutoarele sunt într-un cuantum de aproximativ de 25 de tone și o valoare de 1.050.000 de lei.

Grecia este asaltată din nou de imigranţi veniţi din Turcia, preşedintele de la Ankara ameninţând că va da drumul către Europa unui flux de milioane de oameni.

Sute de imigranţi au forţat intrarea în Grecia dinspre Turcia şi au incendiat gardul care le blochează accesul. Refugiaţii şi vameşii turci au lansat gaze lacrimogene unii către ceilalţi, iar un imigrant ar fi fost ucis de gloneţele trase de vameşi, acuză Turcia.