Confidenţialitate

Noi confruntări între forţele de ordine şi migranţi la graniţa dintre Grecia şi Turcia

Poliţia greacă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a respinge sutele de migranţi care au încercat să traverseze duminică graniţa dinspre Turcia, în a doua zi consecutivă de confruntări la trecerea de frontieră din nord-estul Greciei, potrivit Reuters.

Cel puţin 500 de oameni au ajuns pe mare duminică dimineaţă în insulele greceşti Lesbos, Chios şi Samos, din apropierea coastei turceşti. Martorii au relatat că au existat grupuri de până la 30 de persoane, inclusiv o mamă afgană cu un copil de cinci zile, care au traversat râul Evro.

Înfruntările au avut loc mai târziu în apropiere de oraşul Kastanies, după ce poliţia a sporit securitatea în zonă. O sursă guvernamentală elenă a spus că unii dintre migranţi, împiedicaţi să traverseze graniţa, au aruncat, de asemenea, cu bare de metal şi canistre de gaz lacrimogen în poliţiştii greci.

Turcia a declarat joi că nu va mai împiedica sute de mii de solicitanţi de azil de pe teritoriul său să ajungă în Europa, destinaţia preferată, în ciuda angajamentului de a face acest lucru în cadrul unui acord încheiat cu Uniunea Europeană în 2016.