Confidenţialitate

România – Norvegia 1-1. Meciul a stabilit un nou record de audiență

Echipa națională de fotbal a remizat, 1-1, cu Norvegia și a ratat o șansă uriașă de a urca pe locul 2 în grupa sa din preliminariile Euro 2020.

După o primă repriză dominată de oaspeți, tricolorii au obținut un penalty, ratat însă de Pușcaș.

Mitriță a deschis scorul în minutul 62, după o acțiune personală spectaculoasă. România a mai irosit apoi o mare ocazie – a fost bară la lovitura de cap a lui Andone – iar norvegienii au reușit să egaleze prin Sorloth, în minutele de prelungire ale partidei.

Selecționata lui Cosmin Contra nu a profitat astfel de remiza dintre celelalte contracandidate la calificare: Suedia – Spania s-a încheiat de asemenea 1-1. România rămîne pe locul 3 în Grupa F, la un punct în urma Suediei și la 6 distanță de Spania, care este deja calificată la Euro.

Tricolorii mai au de jucat cu Suedia și Spania. Pentru a termina pe doi trebuie să cîștige la vizita scandinavilor și să obțină apoi cel puțin un egal în ultima etapă, pe terenul ibericilor.

Meciul cu Norvegia a stabilit oficial un nou record de audiență pentru un meci cu public format din copii – 29.854 de spectatori, copii și însoțitorii lor, au fost în tribunele Arenei Naționale. Precedentul record, stabilit la meciul Partizan Belgrad – AZ Alkmaar, era de 22.000 de spectatori.