România Neterminată: Stadionul din Târgu Jiu

Noua arenă sportivă, construită la Târgu Jiu și inclusă de Guvern pe lista obiectivelor finalizate nu poate funcționa. Motivul este acela că, o astfel de investiție nu poate fi racordată la rețeaua de canalizare a orașului. Pentru asta, mai este nevoie de încă 4 milioane de euro. Dar, de doi ani, pentru conservarea lucrării, Primăria Târgu Jiu cheltuiește 100.000 de lei pe an doar pentru încălzirea clădirii.

Stadionul din Târgu Jiu, care are o capacitate de aproape 12.000 de locuri și a costat peste 22 de milioane de euro, nu poate fi folosit, deși lucrarea a fost trecută ca finalizată pe lista obiectivelor Guvernului Dăncilă. Pentru funcționare, mai este nevoie de 4 milioane de euro, pentru o lucrare de canalizare. Dar, de doi ani, edificiul nefuncțional generează cheltuieli de 100.000 de lei anual doar pentru întreținere.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu: „Trebuie să întreținem un stadion care nu este finalizat. Deci, nu te apuci de alte investiții în condițiile în care tu nu le-ai finalizat pe cele existente și care se deteriorează fie că vrem sau nu vrem. Și centura, ca și stadionul au un proces de degradare în condițiile în care lucrarea nu este finalizată. indiferent cât am încerca noi să le conservăm, indiferent de efroturile pe care le facem ca autoritate publică locală sau ca autorități centrale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că în acest an, nu va mai încălzi clădirea, drept pentru care arena se va degrada. Cele 4 milioane de euro pentru finalizarea lucrări trebuie date de Guvern.

Iar, recent, Guvernul a aprobat, prin ordonanța, indicatorii tehnico-economici pentru finalizarea stadionului de la Târgu Jiu, după 2 ani de la solicitare. 

 Continuam sa vorbim la Europa FM despre Arena sportivă din Targu Jiu, încercând să aflam dacă și ce s-a putut rezolva în doi ani si, mai ales, cum anume. Vă așteptăm să ne scrieți la adresa implicare@europafm.ro dacă aveți astfel de exemple de promisiuni ce ar fi schimbat zona voastra, dar care nu au fost până azi duse la îndeplinire.

"

"

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS