România la Târgul Cărților Bune de la Wroclaw

România va participa al doilea an consecutiv la „Târgul Cărților Bune” de la Wroclaw, cu un stand național.

Târgul se defășoară în perioada 30 noiembrie-3 decembrie, la Hala Stulecia, iar la standul românesc vor fi expuse și oferite spre vânzare publicului volume și publicații scrise de autori români, traduși în limba polonă, dar și albume și dicționare despre România.

Printre volume se numără și „Patria mea A4” de Ana Blandiana, laureata Premiului Poetul European al Libertății 2016, „Cartea Șoaptelor”, de Varujan Vosganian, câștigătoare în 2016 a Marelui Premiu, a Premiului Cititorilor și a Premiului pentru cea mai bună traducere sau „Medgidia, orașul de apoi” de Cristian Teodorescu.

De asemenea, nu vor lipsi volumele de Lucian Dan Teodorovici, Emil Cioran, Dan Lungu sau Adrian Cioroianu.

Literatura română va fi promovată și printr-o serie de broșuri și alte materiale promoționale în limba polonă, pregătite de ICR Varșovia, prin care se fac cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză și se anunță volumele aflate în pregătire pentru acest an.

În ultimii ani s-a înregistrat un record publicistic românesc în Polonia, apărând în traducere poloneză peste 30 de volume ale unor autori români.

„Târgul Cărților Bune” de la Wroclaw, ajuns la adiția a XXVI-a, este, alături de Târgurile de Carte de la Cracovia și Varșovia, unul dintre cele mai importante și apreciate evenimente de acest fel din Polonia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS