Confidenţialitate

România învinge cu emoții naționala din Kazahstan, la CM de handbal feminin

Echipa națională de handbal feminin a obținut a doua victorie consecutivă la Campionatul Mondial din Japonia. După ce a trecut de Senegal, România s-a impus și în fața reprezentativei din Kazahstan, scor 22-20.

N-a fost deloc un meci ușor, așa cum se anticipa în fața celei mai slabe echipe din grupă. Jucătoarele pregătite de Tomas Ryde au condus pe toată durata partidei, 14-11 la pauză, însă au fost dominate în multe momente, mai ales în repriza a doua.

Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare, cu 5 goluri. Cristina Neagu nu a jucat, fiind menajată în vederea partidelor cu Muntenegru și Ungaria, decisive în luptă pentru accederea în fază grupelor principale.

România a pierdut la debut contra Spaniei, care și-a consolidat astăzi primul loc, învingătoare 29-20 cu Senegal. În cealalt meci, Muntenegru a învins Ungaria la limită, 25-24 – rezultat în urma căruia România a depășit echipa maghiară și a urcat pe locul 3 în grupă.

Handbalistele tricolore vor întîlni Muntenegru miercuri, de la ora 8.00, ora României, iar partida cu Ungaria este programată vineri la ora 12.00.