Confidenţialitate

România începe, vineri, transferul de pacienți Covid în Austria

România va transfera în Austria, vineri, primul pacient Covid aflat în starea gravă.

Totodată, autoritățile continua transferurile către Ungaria şi Polonia, a declarat ministrul interimar al Sănătății, joi seară, la Digi 24.

”Luni, a fost discuţia preşedintelui Iohannis, unde, într-o videoconferinţă, premierul polonez a oferit acest sprijin, marţi am avut o discuţie cu ministrul omolog al Sănătăţii din Polonia şi astăzi  a decolat avionul, a ajuns cu bine în Polonia. Trei pacienţi din Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua, pentru că acum capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România şi este important orice fel de sprijin şi mai ales această solidaritate care vine peste noi, care este îmbucurătoare, dar trebuie şi noi să fim solidari cu noi înşine”, a precizat Cseke Attila.

”Mai mult ca sigur mâine (vineri – n.red.) reuşim să operaţionalizăm un prim zbor şi spre Austria şi vom continua pe aceste 3 ţări pentru că acum capacitatea funcţională nu s-a atins. Austria va fi probabil primul transport”, a adăugat acesta.

Mai multe alte state au sărit în sprijinul României, atât cu medicamente, cât și echipe de medici.