Confidenţialitate

România începe pregătirile pentru momentul în care vaccinul anti-COVID va ajunge în țară | AUDIO

România începe pregătirile pentru momentul în care vaccinul anti-COVID o sa ajungă în țară. O primă tranșă ar urma să fie disponibilă pentru țara noastră în primăvară, spun autoritățile.

Ministrul Sănătății susține că și armata va fi implicată în procesul de vaccinare.

După o ședință cu oficialii din sănătate, președintele Klaus Iohannis ne anunța, marți seară, că România va primi, prin intermediul Comisiei Europene, în tranșe, 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID.

„Toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe, iar primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe, cel mai devreme, în primăvară”, a declarat șeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că se lucreazasă deja la rețeaua de distribuție și la modul în care va fi depozitat vaccinul:

„Fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri către fiecare structură de populație. Va fi implicată și armata, și DSU, și spitalele județene și medicii de familie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus este o problemă de siguranță națională, spune expertul în sănătate publică Vlad Mixich:

„Acele țări care vor avea acces rapid la vaccin, care vor reuși să-l distribuie eficient unui segment relevant din populație, vor căpăta un avantaj și economic și uman considerabil în fața altor țări și acest avantaj economic și uman îl vom resimți o generație de acum înainte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu