Confidenţialitate

“România – în unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste”. Sindicatele ies în stradă

În premieră, la protestele de duminică, 26 noiembrie, vor participa și marile confederații sindicale – BNS și Cartel Alfa – dar și 39 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale.

Acestea au lansat un apel către români să iasă în stradă, duminică, de la ora 18.00, şi să ceară retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale, dar şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Anunțul privind protestele de duminică fusese deja lansat pe Facebook.

Semnatarii apelului lansat pe Facebook, între care se numără Platforma România 100, Corupţia Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, spun că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

Filip Standavid l-a întrebat pe vicepreședintele Blocului Național Sindical, Adolf Mureșan, se ce vor sindicatele să participe la protestele de duminică?

– Un interviu pentru emisiunea Drum cu Prioritate

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: www.tvsud.ro