Confidenţialitate

România în Direct: Vârf al epidemiei în România. Dă-i o notă Guvernului pentru cum a procedat!

Infecțiile cu coronavirus au ajuns la un nivel fără precedent în România, oscilând în jurul a trei mii de cazuri pe zi. Autoritățile au anunțat măsuri mai dure. Pe de altă parte, epidemiologul Alexandru Rafila spune că toate datele arată că acest număr va spori. Adică ar trebui să ne așteptăm să trecem binișor de această cifră.

Președintele Iohannis a făcut un apel către populație ca și ministrul Tătaru . Ei spun că este nevoie de sprijinul tuturor ca infecțiile să nu meargă mai departe. Președintele spune că medicii trebuie protejați, că resursele sunt la limită și că populația trebuie să facă eforturi să depășească momentul dificil.

Nu există, însă, nicio evaluare a modului în care au acționat autoritățile până acum. Direcțiile de Sănătate Publică suferă de lipsă de organizare și nu reușesc să urmărească răspândirea epidemiei. Numărul de ventilatoare nu a sporit cu mult în ultimele șase luni. De asemenea, numărul specialiștilor ATI nu a crescut și nici statul nu impulsionează acest lucru. Ba, mai mult, nu au fost plătite în întregime nici sporurile pe care guvernul le-a promis medicilor. Să adăugăm și școala online a cărei pregătire a fost lăsată pe ultima suta de metri.

România în Direct vă invită să evaluați activitatea Guvernului în această perioadă de criză. Ce notă i-ai da după șase luni de epidemie? Ce a mers bine și ce a mers prost? Care e lucrul pe care ai dori să-l rezolve urgent?

Cătălin Striblea vă așteaptă, de la ora 13:15, în direct la Europa FM la 0372 069 599, număr cu tarif normal.