Confidenţialitate

România în Direct: Vârf al epidemiei în România. Care este cea mai mare frică a ta? | VIDEO

Autoritățile anunță cele mai multe îmbolnăviri de la debutul epidemiei în România. Suntem pe un platou de creștere, iar datele proaste s-au accelerat după alegeri și începere școlii. La rându-le, măsurile de siguranță nu au funcționat până în acest moment și specialiștii spun că suntem în fața unei transmisii comunitare.

Medicul Virgil Musta spune c-am intrat într-o fază necontrolabilă a epidemiei. El spune că va fi multă presiune pe m,edici, dar vorbește și de tragedii în familiile noastre. ”Pacienții nu vor mai avea loc în spital și vor muri acasă. Uitați-vă cum a fost în Italia.” La rândul său, doctorul Emilian Imbri atrage atenția că medicamentekle sunt limitate, iar paturile de spital pur și simplu sunt vânate în spitale.

Pe de altă parte, din cauza crizei sanitare, economia regresează, încasările bugetare scad, iar multe afaceri se închid. Lumea își pierde locurile de muncă, iar perspectivele sunt din cele sumbre. Nu știm cât va dura, nu știm cum se va termina, nu știm care e salvarea. Toate datele spune că anxietatea și depresia intră în viața noastră.

Ești mai curând pesimist sau optimist în ce te așteaptă? Care e cea mai mare frică a ta când vezi ce se întâmplă cu epidemia? Ți-e teamă de boală, pentru tine sau pentru alții sau c-o să-ți pierzi veniturile? Ce soluție personală ai ca lucrurile în jurul tău să rămână echilibrate?