Confidenţialitate

România în Direct | Tragedia de la Victor Babeș: trei bolnavi mor din cauza unei defecțiuni. Ce-i omoară: corupția, nepriceperea, oboseala sau improvizațiile? | VIDEO

Al treilea accident în șase luni duce la moartea a încă trei pacienți de COVID aflați în grija statului român.

De data asta este vorba despre trei femei care nu au mai primit oxigen într-un TIR care era folosit ca unitatea ATI suplimentară la Spitalul Victor Babeș. Ventilatoarele s-au oprit în urma unei defecțiuni tehnice și nu a fost personal destul ca să asigure ventilarea manuală.

DSU susține că un tehnician de mentenanță a refuzat să intre în unitatea mobilă ca să repare defecțiunile. În acest moment, există suspiciuni asupra calității medicale a acestei unități și capacității acestora de-a răspunde unor nevoi pe termen lung. Există și indicii care arată și beneficiari politici ai acestor achiziții.

În acest moment, la DNA sunt 150 de dosare care verifică achiziții în pandemie. Dar incendiile de la Piatra Neamț și Balș, alături de accidentul de la Victor Babeș, arată o legătură puternică între politizare, administrație proastă, oboseală a celor care lucrează și un șir lung de improvizații și nerespectări de reguli.

România în Direct vă invită să vorbiți despre starea spitalelor noastre în pandemie.

Ce cântărește cel mai mult în acest șir de tragedii: nepriceperea, lăcomia sau improvizațiile omniprezente? Care sunt cele mai mari probleme ale spitalelor noastre acum? De ce după numeroase controale reapar defecțiunile fatale?

Cătălin Striblea vă așteaptă să sunați pentru a lua parte la dezbatere, în direct, la numărul de telefon la 0372 069 599, de la ora 13:15.