Confidenţialitate

Procurorii au audiat 7 persoane, până acum, după accidentul mortal de la Victor Babeș | AUDIO

Polițiștii de la serviciul Omoruri și procurori au audiat deja 7 persoane în legătură cu defecțiunea de alimentare cu oxigen a TIR-ului ATI de la Spitalul Victor Babeș, au precizat pentru Europa FM, surse apropiate anchetei. Potrivit anchetatorilor, alimentarea cu o presiune prea mare, de 6 bari, a ventilatoarelor cu oxigen a dus la declanșarea alertei. Din cauza defecțiunii, 3 bolnavi de Covid 19 aflați în stare gravă au intrat în stop cardiac și au murit.

Surse judiciare au explicat pentru Europa FM că, de aseară, polițiștii și procurorii au audiat 7 persoane, între care sunt membri ai personalului medical și tehnic de la Spitalul Victor Babeș.

Audierile continuă astăzi, dar și cercetarea la față locului.

Tirul ATI a fost sigilat până la finalizarea cercetărilor la spital.

Trupurile celor trei persoane decedate au fost ridicate de Medicina Legală, iar astăzi, se va face autopsia în prezența anchetatorilor, au precizat pentru Europa FM aceleași surse.

Victimele sunt trei femei de 63, 74 și 84 de ani.

În anchetă, vor fi cooptați ingineri pentru a afla de ce s-a ajuns la o suprapresiune de oxigen.

Din primele informații, problema a fost în afara tirului ATI.

Poliția a anunțat dimineață că “alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Foto: Inquam Photos / George Călin